Zachte Yoga

...is geschikt voor mensen met lichamlijke klachten en of beperkingen

Zachte Yoga

Zachte Hatha-Yoga ...is geschikt voor mensen met lichamlijke klachten en of beperkingen

Door middel van yoga ontwikkel je een groter lichaamsbewustzijn. Jezelf kennen is de eerste stap op het pad van Yoga.

Door lichaamsbewust de asana’s te beoefenen, door alert te zijn op je grenzen (waar je tijdens de yogalessen je bewust van word) ga je deze eerder herkennen en tenslotte erkennen. Je gaat daardoor eerder voelen waar spanningen in het lichaam zitten. Deze spanningen leer je door middel van ontspanningsoefeningen, pranayama (ademoefeningen) los te laten.

Je leert te accepteren wat is. Iets wat IS, te accepteren i.p.v. er steeds weer tegenin te gaan. Steeds dat gevecht leveren, kost ontzettend veel energie. Deze energie kun je veel positiever gebruiken. Je leert met de stroom mee te gaan. Om met de stroom en de beweging van het leven mee te gaan.

Door het werken met lichaamsbewustzijn, bestaat er kans dat opgekropte gevoelens en emoties naar de oppervlakte komen; ze krijgen kans om op te lossen. Probeer je daarvan bewust te zijn en laat ze dan ook los, duik er in en stop ze niet weg.

De les bevat alle onderdelen die een "gewone" hatha-yoga les omvat. Het grote verschil is dat de opbouw iets rustiger zal verlopen. Bepaalde houdingen doen we juist wel of juist niet. De les eindigt met een ontspanning.

Resultaten Door middel van een langzame opbouw voorkom je grensoverschrijdend bezig te zijn.

Door langzaam en met aandacht te voelen en te bewegen, leer je je eigen lichaam kennen. Zo bouw je toch een beweeglijker/soepeler en spierversterkend lichaam op.

Door je spieren te versterken heb je uiteindelijk een redelijke kans minder vaak last van je gewrichten, of spieren te hebben. Door de adem te beheersen wordt het denken rustiger. Veel denken/piekeren kost energie en maakt ongelooflijk moe. Met een soepeler en sterker lichaam herstel je ook eerder na een inspannende bezigheid. Waar je voorheen vaak dagen rust voor nodig had om bij te komen, kan het weer zo worden dat een goede nachtrust voldoende is.

Dit alles heeft natuurlijk ook te maken, met de tijd en aandacht die je er dagelijks voor vrij maakt. Of, en dat zou ideaal zijn, dat je het weet in te passen in je dagelijkse leven.

Heb je de weg van Yoga gevonden, dan heb je een innerlijke reisgids voor het leven.

Wanneer?

Zachte Hatha-Yoga dinsdagochtend 10.00 - 11.00 uur (in de Burcht in Brunssum)

Marianne Haagmans

Yogacentrum Heerlerheide Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen

Tel: 045 - 521 68 45
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Yogacentrum Heerlerheide
Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen
Tel: 045 - 521 68 45

 All rights Reserved.