Hatha Yoga

Yoga is een eeuwenoude ervaringswetenschap uit India en betekent eenwording.

Hatha Yoga

Het is een proces van zelfontwikkeling en bewustwording: een weg naar innerlijk evenwicht. Er zijn diverse diciplines binnen de yoga o.a. Hatha-yoga, Raja-yoga, bhakti-yoga, karmayoga enz. Hatha-yoga is met name de lichamelijke beoefening van yoga. Het lichaam als middel en aandachtspunt om tot eenwording te geraken, observeren en accepteren van wat is, geen prestatie, geen wedijver met jezelf of de ander.

Een yogales is opgebouwd uit houdingen, ademoefeningen, meditatie, en ontspanning.
Iedereen, ook als je nog nooit yoga hebt beoefend, ongeacht leeftijd, vitaliteit, enz. kan de houdingen uitvoeren. Omdat je zorgvuldig, met aandacht, je eigen grenzen nauwlettend volgt, is het een individueel proces, waarbij jezelf bepaalt tot hoever je wilt gaan.

En dat is wat yoga zo waardevol maakt, hier en nu mindullnes aanwezig zijn.

Door op deze wijze aandacht aan je lichaam en geest te schenken, ervaar je waar eventuele spanningen zitten en leer je deze los te laten. Hierdoor kan de energie weer vrijer stromen. Tevens ontwikkel je door yoga een krachtiger en soepeler lichaam. Je concentratievermogen verhoogt en je algemene gevoel van welbehagen neemt toe.

De houdingen zijn op elkaar afgestemd en ze bereiden lichaam en geest voor op de meditatie en/of de ontspanning. Iedere les is anders, afhankelijk van thema, jaargetijden enzovoorts.

Met regelmaat bestaat de yogales uit de zogenaamde Sivananda reeks een actieve les opgebouwd uit een vaste lesopbouw,, waaronder de zonnegroet, pranayama en ontspanning.

Marianne Haagmans

Yogacentrum Heerlerheide Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen

Tel: 045 - 521 68 45
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Yogacentrum Heerlerheide
Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen
Tel: 045 - 521 68 45

 All rights Reserved.