Tevredenheid is een groot rijkdom,
Yoga helpt je op weg.

diciplines

Er zijn diverse diciplines binnen de yoga o.a. Hatha-yoga, Raja-yoga, bhakti-yoga, karmayoga enz.

Hatha-yoga is met name de lichamelijke beoefening van yoga. Het lichaam als middel en aandachtspunt om tot eenwording te geraken, observeren en accepteren van wat is, geen prestatie, geen wedijver met jezelf of de ander.
Yoga is een eeuwenoude ervaringswetenschap uit India en betekent eenwording. Het is een proces van zelfontwikkeling en bewustwording:een weg naar innerlijk evenwicht

Een yogales is opgebouwd uit houdingen, ademoefeningen, meditatie, en ontspanning.

Voor wie?

Iedereen, ook als je nog nooit yoga hebt beoefend, ongeacht leeftijd, vitaliteit, enz. kan de houdingen uitvoeren. Omdat je zorgvuldig, met aandacht, je eigen grenzen nauwlettend volgt, is het een individueel proces, waarbij jezelf bepaalt tot hoever je wilt gaan.

resultaat?

Door op deze wijze aandacht aan je lichaam en geest te schenken, ervaar je waar eventuele spanningen zitten en leer je deze los te laten. Hierdoor kan de energie weer vrijer stromen. Tevens ontwikkel je door yoga een krachtiger en soepeler lichaam. Je concentratievermogen verhoogt en je algemene gevoel van welbehagen neemt toe.

Hoe?

De houdingen zijn op elkaar afgestemd en ze bereiden lichaam en geest voor op de meditatie en/of de ontspanning. Beide zijn een onderdeel van de yogalessen.

Waar?

De lessen vinden plaats in Heerlen (Heerlerheide) en Brunssum zie voor meer informatie bij kosten en info.

Tevredenheid is een groot rijkdom, Yoga helpt je op weg.
Marianne Haagmans

Wat mijzelf betreft kan ik zeggen dat ik bezield ben door yoga, het heeft mij geraakt en ik weet dat ik een metgezel heb voor de rest van mijn leven.

Contact

Yogacentrum Heerlerheide
Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen
Tel: 045 - 521 68 45

 All rights Reserved.