Blog van Yogacentrum-Heerlerheide

Inspirerende teksten, recepten en diversen.
APR
28

Quinoa – pap

Een supergezonde en lekkere pap, heerlijk als ontbijt.

Er wordt geen melk in gebruikt, de pap is helemaal vegan, lactosevrij en glutenvrij. De hoeveelheid vocht en quinoa doe ik altijd op het “heilig oog” een zinnetje wat mijn moeder vaak zei als ik stond te kijken als zij aan het koken was.

Ik gebruik ongeveer 1/4 quinoa en 3/4 vocht in dit geval rijstmelk.

Benodigdheden:

Quinoa, appel in plakjes, geraspte kokos en gehakte walnoten, kaneel en rijstmelk let er wel op dat je suikervrije rijstmelk koopt.

Met het fruit kun je eindeloos variëren door appel te vervangen door banaan of bosbessen en de walnoten door cashewnoten of pecanoten.

het gerecht hoeft niet gezoet te worden maar heb je daar toch behoefte aan, dan smaakt Ahornsiroop er erg lekker op.

Smakelijk eten.

je kunt quinoa ook gebruiken als vervanger voor rijst of couscous. Het is rijk aan eiwitten, vit.B2 en mineralen zoals ijzer, koper en magnesium. Quinoa bevat geen gluten.

 

Lees Meer
203 Hits
MRT
24

Granola

Granola

Dit is een overheerlijke suikervrije Granola oftewel Cruesli. En helemaal niet veel werk om te maken.
Ik heb genoten van de geur in huis toen het gerecht in de oven stond.

Er zit ook een nadeel aan…….. Het is namelijk zóóó ontzettend lekker dat ik constant naar de keuken wil lopen om een hapje van de knapperige noten en havermout te eten.

In de meeste cruesli zit veel suiker, hier is alleen ahornsiroop in verwerkt. Het is bovendien supergezond vol noten, zaden en pitjes en Bio-havermout.
Als ik dan toch de moeite neem om het zelf te maken kies ik ook voor mooie schone ingrediënten.

Hier volgt het recept voor ca. 200 gram:      

100 gram havermout
100 gram noten zoals: pecannoten, cashewnoten, hazelnoten e.d.
20 gram pitten en zaden: sesamzaadjes, zonnebloempitten. Kies je eigen variant.
beetje vanillepoeder
2 eetlepels cocosolie
1 eetlepel water waarin je een beetje zout oplost.
3 eetlepels ahornsiroop.
rozijnen / cranberry / moerbijen
Gebruik je veel granola/cruesli dan kun je wat meer havermout gebruiken ipv de 100 gram dat maakt het geheel ook goedkoper natuurlijk.

Werkwijze:
Verwarm de over voor op 160 graden

Doe de droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.
Smelt de kokosolie meng dit met het water waarin het zout opgelost is en meng dit door de droge ingrediënten. Giet er dan de ahornsiroop door en meng weer goed door elkaar. Ik gebruik zelf wat minder ahorn omdat ik minder zoet wil gebruiken ook al is het een gezonde zoetvervanger.

Leg bakpapier op een bakplaat en strooi het mengsel hierop.
Plaats het geheel in het midden van de oven gedurende ca. 30 minuten.
Schud af en toe het geheel even om en check het zo nu en dan, afhankelijk van de oven moet het misschien iets langer of korter.

Haal het uit de oven en laat afkoelen. Als het geheel is afgekoeld meng er dan  rozijnen/moerbijen of ander gedroogd fruit door.

Smakelijk !! 

Lees Meer
198 Hits

Contact

Yogacentrum Heerlerheide
Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen
Tel: 045 - 521 68 45
Created by Elroy Starren. All rights Reserved.