Wat hebben we weer genoten van dit heerlijke toetje.
Als je niet veel tijd hebt en toch een lekker én gezond dessert wilt is dit het helemaal. Het is echt supereenvoudig en snel te maken. En véél lekkerder dan de welbekende mousse in die plastic bakjes.
Dit heb je nodig:
200 gram Zijdetofu ook wel silkentofu genoemd deze is zachter dan de gewone tofu.
100 gram pure chocolade
scheutje ahornsiroop
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain marie
Doe de zijdetofu in een keukenmachine en draai 5 tot 10 seconden.
Doe er dan de enigzins afgekoelde gesmolten chocolade bij en een scheutje ahornsiroop, ik heb ongeveer twee theelepels gebruikt. Dit is afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben.
Laat dan de machine weer een 20 seconden draaien , roer het dan even door met een lepel en laat de machine nogmaals draaien totdat je een mooie mousseachtige substantie hebt.
Ik heb er nadien nog wat geraspte chocolade over gestrooid.
En smullen maar.