Hallo ik ben Marianne.Hallo

Mijn naam is Marianne Haagmans. Met veel plezier en motivatie verzorg ik sinds 2004 yogalessen en workshops in het Yogacentrum.

De eerste stappen

In de jaren 80 kwam ik voor het eerst met yoga in aanraking en sindsdien heeft het mij nooit meer losgelaten. Mijn eerste stappen op het yogapad waren gezet. Met name de spirituele en geestelijke richting binnen de yoga spreekt mij erg aan. Vanuit het geweldloosheidprincipe (Ahimsa) besloot ik vegetarisch te gaan leven en me in te zetten voor de natuur. Ik heb 10 jaar gewerkt als vrijwilliger bij een natuurorganisatie. Daarnaast was ik beroepsmatig werkzaam in de zorgsector.

Intensieve scholing

In 2003 besloot ik eindelijk de 4-jarige opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Ik heb de intensieve yogascholing gevolgd bij Rob Obermeyer in Utrecht, een directe leerling van Harish Yohari. De opleiding is erkend door de vereniging van yogadocenten in Nederland en Europa. Het is een zeer mooie en waardevolle opleiding. Juni 2007 ben ik afgestudeerd. In 2009 heb ik Bij Rob een jaar Bhakti yoga gevolgd.

Ayurveda

Vanuit de yoga ben ik geboeid geraakt door ayurveda. Yoga en ayurveda zijn twee kanten van één medaille. In België bij John Marchand heb ik een zeer authentieke opleiding tot ayurvedisch consulent gevolgd. Ook John was een directe leerling van Harisch Johari.

Diverse trainingen

Met regelmaat volg ik trainingen en retraites om mijzelf te blijven ontwikkelen.
Momenteel beoefen ik Vipassana en verdiep ik mij in Leven in aandacht volgens Thich Nhat Hanh.

Ik heb de meditatietraining gevolgd bij de Blikopener in Tilburg van Hans ’t Hart. Ik ben diverse malen in België in het Tibetaans klooster geweest om aldaar onderwijs te volgen bij de Lama’s: Meditatietrainingen, Tibetaanse yoga, etc. In België heb ik een jaar opleiding gevolgd volgens de Shivananda-yoga.
In Sittard bij Lucie Dirksmeijer heb ik de meditatietraining gevolgd en diverse bijscholingen voor yogadocenten.
Verder volg ik bijscholingen in Nederland, België en Duitsland op het gebied van Yoga en Ayurveda. Bij Leela Mata heb ik een mooie training Raja-yoga gevolgd en bij Swami Atma Yoga en Vedanta. Ik heb de 2-jarige opleiding 'Yoga voor zwangeren' gevolgd bij stichting Unide.
Bij Holos heb ik de opleiding docent baby-massage gevolgd. Daarnaast losse workshops en yogatrainingen bij diverse docenten.

Chakra’s

Via de yogaopleiding, diverse bijscholingen en zelfstudie heb ik mij ook verdiept in de chakra-psychologie. De chakra’s zijn een prachtige invalshoek om een evenwichtiger en gelukkiger leven te leven, waarbij een spirituele ontwikkeling centraal staat. Met veel plezier verzorg ik chakra-cursussen, die ik vanuit de klassieke yoga benader. Een techniek die al eeuwen beproefd is. Uiteraard hier en daar aangepast aan onze westerse leefgewoontes. Oost en West hand in hand zogezegd. Kijk bij workshops voor het volgen van een chakra-cursus.

Inspiratiebron

Mahatma Gandhi is in mijn leven een enorme bron van inspiratie. Zijn bezieling, zijn wijze van leven, zijn alternatieve weg van conflictoplossing. Hij geloofde niet in geweld. Dat was ook een van zijn strategieën om tot oplossingen te komen. Geweldloosheid als actieve kracht!
''Je kan geen hand schudden met een gebalde vuist'' Gandhi
Ik hoop, dat ik datgene wat ik zelf als zeer waardevol ervaar, via de yogalessen en cursussen kan doorgeven aan anderen.

YOGA IS ZIJN WIE JE BEDOELD BENT TE ZIJN

Contact

Yogacentrum Heerlerheide
Gravenstraat 65
6413 ER Heerlen
Tel: 045 - 521 68 45

 All rights Reserved.